top of page

Individuele
Coaching

begeleiding.png

Thema’s​

  • Stressmanagement

  • Burnout
    (behandeling en preventie

  • Emotieregulatietraining

  • Beter zorgen voor jezelf

  • Beter slapen

  • Talentenanaylse

Praktisch

Een individuele coaching aanvragen

De organisatie, preventieadviseur, HR-medewerker, bedrijfsarts,... neemt telefonisch  of via onderstaand online formulier contact op. 

 

 

Daarna wordt samen bekeken welk traject aansluit bij de vraag en/of problematiek.

We maken dan ook verdere afspraken omtrent de opstart en het verdere verloop van het traject.

Ik stel me even aan je voor: ik ben Isabelle Ottermans, de persoon achter Parkoer Authentiek.

Ik vroeg me al heel snel af wat mensen gelukkig maakt en hoe ik daar bij kan helpen.  De wereldverbeteraar in mij wou en wil graag geluk voor iedereen. Pragmatisch als ik ben, koos ik voor maatschappelijk werk, zodat ik mensen concreet kon helpen in het oplossen van problemen.  Ik merkte al snel tijdens de stage dat ik liever de job van de psycholoog wou doen.  Ik wou mensen mentaal ondersteunen, hen begrijpen en vooruit helpen op psychisch vlak, zodat ze zich weer beter in hun vel voelen. Ik koos aansluitend voor de opleiding klinische psychologie

In de praktijk merkte ik dat ik naast mijn opleiding nood had aan een kader.  Ik volgde de opleiding solution focused therapy & coaching.  Op die manier leerde ik denken in oplossingen i.p.v. problemen. Ik richtte ondertussen ook mijn eigen privépraktijk op als psycholoog & coach.

Als dochter én familie van zelfstandigen is "werk" altijd een deel van mijn leven geweest.  Als je vraagt aan mij waar droom jij van, zal er steevast een project zijn dat ik graag nog in de wereld wil zetten.  Werken is voor mij natuurlijk en belangrijk.  Ik zie werken niet als een verplichting maar als een manier om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld én een bron van zingeving, energie en verbinding met anderen.  Het begrip werken is voor mij dus zeer ruim. 

In mijn job als (ziekenhuis)psycholoog kon ik mij verdiepen in gezond gedrag (beter slapen, stoppen met roken, gezonde gewoontes).  Ik kwam daarnaast in contact met het belang van je job en jobomgeving voor je mentale en fysieke gezondheid.  Burnout & overspanning gaan vaak samen met (chronische) lichamelijke aandoeningen.

 

Werk kan een een bron van frustratie en stress zijn, maar ook een bron van zingeving, energie en verbinding.  Ik ging me verdiepen in loopbaancoaching en talentgericht werken.  Ik ging naast de klinische praktijk aan de slag als coach en loopbaancoach waar ik de focus leg op talenten, krachten, wat iemand van nature goed kan.  

Ik ben ook mama. Mama of papa worden maakt je kwetsbaar, verandert je, zegt men.  Ik mocht dit aan den lijve ondervinden.  Ik botste met mezelf, kwam mijn grenzen tegen en merkte dat het absoluut niet eenvoudig is om alle ballen in de lucht te houden.  Ik werd geconfronteerd met de onzekerheid die niet-weten met zich meebrengt.  "Volg je gevoel", was steevast het advies.  Voelen is geen probleem, maar voelen wat intuïtief juist is, dit was ik verleerd.  Parallel merkte ik ook in mijn praktijk dat wanneer mensen blokkeren, vastlopen, wanneer ze geen gewenste veranderingen kunnen doorvoeren, er iets is op existentieel niveau dat aandacht vraagt.

Dit heeft me bij de opleiding cliëntgerichte coach & counselor vanuit de ervaringsgerichte benadering gebracht.

 

Authenticiteit bleek het antwoord te zijn.  Zijn wie je echt bent, keuzes maken die passen bij je authentieke zelf, je mogen verbinden met mensen en organisaties waar je kan zijn wie je bent, dit bleek de weg te zijn.  De weg waar ik mij opnieuw kon verbinden met mijn missie: meer geluk voor iedereen.  Ook al houdt authentiek leven in dat je je ook verbindt met wat je liever niet voelt of accepteert van jezelf.

 

Zo is Parkoer Authentiek ontstaan, vanuit het verlangen om meer authenticiteit in de wereld te zetten.  Ik moedig mensen aan om zichzelf te zijn, zodat ze een leven leiden dat past bij hun authentieke zelf.  Ik begeleid ouders in het creëren van een veilig emotioneel klimaat, zodat kinderen van dag 1 zichzelf kunnen zijn in een veilige thuisomgeving.  Ik ondersteun organisaties zodat medewerkers zich goed voelen in hun job en jobomgeving

 

Waarom tijd verspillen aan een job en omgeving die niet bij jou passen?  Die alleen maar stress opleveren?  Waarom medewerkers aantrekken die zich in essentie niet kunnen verbinden met de missie en cultuur van jouw organisatie?  Waarom energie blijven stoppen in relaties waarin je niet gezien wordt voor wie je bent en wat je in petto hebt? Het lijkt vanzelfsprekend en toch is het niet evident.

Net zoals elke levensweg is ook die van mij nooit af en bewandel ik nieuwsgierig verder mijn pad. Stap voor stap, soms met heel veel twijfels en dan weer met een flinke dosis vastberadenheid.

Onderweg ontmoet ik je graag, in je kwetsbaarheid en/of kracht, van mens tot mens. Ik begroet je alvast met veel warmte, enthousiasme en zin om jou of je organisatie te inspireren tot authentiek leven en werken.

Isabelle

bottom of page